توصیه های آیت الله مصباح یزدی به طلاب و روحانیان
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، استاد برجسته حوزه علمیه قم شب گذشته در جمع طلاب، روحانیان و علمای استان آذربایجان غربی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه افرادی که در راه نظام اسلامی و ارزشهای الهی قدم بر میدارند دوست دارند تا تجارب خود را به دیگران منتقل کنند، گفت: جوانان پس […]
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، استاد برجسته حوزه علمیه قم شب گذشته در جمع طلاب، روحانیان و علمای استان آذربایجان غربی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه افرادی که در راه نظام اسلامی و ارزشهای الهی قدم بر میدارند دوست دارند تا تجارب خود را به دیگران منتقل کنند، گفت: جوانان پس از پیران باید پرچم را به دوش کشیده و خود را آماده راه پرمشقت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وی ادامه داد: طبیعی است نمیتوان در عرض چند دقیقه تمام تجارب را به افراد منتقل کرد، ولی باید سعی کنیم بهترین چیزیهای را که یاد گرفتیم به دیگران منتقل کنیم، مهمترین چیزی که بنده در این دنیا درک کردم این است که آدمی باید نخست بفهمد در این نظام هستی چه جایگاهی دارد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه نگرش انسانها به زندگی به دو قطب تقسیم میشود، خاطرنشان کرد: برخیها به دنبال ارضاء غرایز طبیعی خود هستند و خواستههای طبیعی است که آنها را به تلاش وادار میکند.
وی افزود: البته این خواستهها مستقیما هیچ ربطی به دین ندارند، اگر فرد دین داشته باشد این خواستهها را بهتر تأمین میکند، ولی این خواستهها در حاشیه و بهبود شرایط زندگی است، حتی کارهای سیاسی، اقتصادی و یا رسیدن کشور به پیشرفت مقدمه بوده و خواسته به حساب میآید، دین حداکثر زینت برای زندگی است.
دنیا مقدمه و ابزار رسیدن به آخرت است
آیتالله مصباح یزدی زندگی دنیا را ابزار و مقدمهای برای آخرت دانست و خاطرنشان کرد: تمام زندگی دنیا ابزار و مقدمه برای زندگی اصلی و سفر آخرت است، این مسیر را باید طی کرد تا به مقصد رسید و مقصد ورای عالم دنیا است، باید توجه کنیم در این عالم هستی چه جایگاهی داشته و نسبت دنیا با آخرت چگونه است.
وی تصریح کرد: باید موقعیت خود را نیز در جامعه بشناسیم، بدانیم در این جامعه چه کاره هستیم، آیا طفیلی هستیم و دیگران سرنوشت ما را رقم میزنند یا خودمان سرنوشت خود را رقم میزنیم؟، دنبال غریزه بودن یک هدف است و هدف دیگر این است که ما بدانیم یک مهره کوچک نسبت به جمعیت جامعه و جهان هستیم، باید وظیفه خود را نسبت به خانواده، جامعه، کشور و جهان بشناسیم، اگر جایگاه خود را ندانیم به هیچ یک از سؤالهای خود نمیرسیم.
بیشتر جوانان تحت تأثیر رسانهها هستند
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با طرح پرسش «آیا ما نسبت به تلویزیون و اینترنت مسؤولیت داریم؟»، بیان داشت: آیا هر اثری که تلویزیون ارائه میدهد باید بپذیریم یا اینکه مقاومت داشته باشیم، متأسفانه اکثر جوانان تحت تأثیر رسانهها به شکلهای مختلف قرار میگیرند، آیا میتوان به بهانه روزگار ارتباط دختر و پسر را راحت کرد؟.
وی یادآور شد: نخست باید احساس مسؤولیت داشته باشیم، آیا درست است که ما نسبت به یکدیگر احساس مسؤولیت نداشته و بگویم هر کس وظیفه و کار خود را انجام دهد؟، تمام پدیدههای اجتماعی آفاتی دارند که گاهی میتواند کشنده بوده و زندگی ابدی فرد را نابود کند، حال اگر ما نسبت به خانواده، اقوام و سایر افراد مسؤولیت داشته باشیم، پس باید وظیفه خود را انجام دهیم، برخیها نگرششان به گونهای است که میگویند هر کس به دنبال کار خود باشد.
آیتالله مصباح یزدی انبیا را راهنمایان بشر خواند و تأکید کرد: خداوند متعال میدانست که بشر چگونه موجودی است، از اینرو انبیا را فرستاد تا راه را نشان دهند، مهمترین امتیاز انسان امتیاز انتخاب است، ولی برای اینکه انتخاب درست باشد فرد باید شناخت داشته باشد، انبیا نیز آمدند تا راه را نشان دهند.
علما پس از نبیاکرم و ائمه وارثان رسالت هستند
وی ادامه داد: رسالت انبیا پس از این بزرگواران به اوصیا و جانشینان منتقل شد، پیامبر(ص) فرمودند «جانشینان من کسانی هستند که در آخرالزمان میآیند و دین را از طریق نوشتهها میشناسند، اینها دین را شناخته و به دیگران آموزش میدهند»، این رسالت پس از نبیاکرم(ص) و ائمه(ع) به علما داده شده است، علما باید نخست خود را شناخته و بسازند، سپس دین را به دیگران بشناسانند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه انسان آگاه نمیتواند مسؤولیت اجتماعی خود را سلب کند، اظهار داشت: اگر فرد نقش خود را درست انجام ندهد گرفتار بدبختی جاودانگی میشود، ما دو مسؤولیت داریم، نخست اینکه باید احساس مسؤولیت را در خود تقویت کنیم، سپس دین را بشناسیم، این اصلترین کار انسان آگاه است، تمام علوم باید در سایه و شعاع دین باشد و افراد در سایه دین آن را بیاموزند، دین باید تعیین کند که با دوست و دشمن چگونه برخورد شود و این را باید علما بیان کنند.
وی افزود: آیا فرد درس میخواند که زندگی راحت داشته و مقام کسب کند؟، اینها باید ابزاری برای آخرت باشند، با زنده و مرده باد گفتن دیگران آیا فرد به بهشت و جهنم میرسد؟، اگر ارتباط فرد با خدا قطع شود کارهای دیگر لهو است، دنیا همانند گیاهی است که پس از مدتی خشک میشود، کار به جای رسیده که بشریت امروز در سطح دانشمندان و فیلسوفان به پوچی رسیدند، حتی برخیها خودکشی میکنند.
تنها نگرانی علما این است که وظیفه خود را به درستی انجام ندهند
استاد اخلاق حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود به آیات قرآن اشاره کرد و گفت: تمام اهداف انبیا این بود که بگویند دنیا مقدمهای برای آخرت است، اگر باور کردیم که زندگی مقدمه برای آخرت است به کار ارزشمند نوجوان سیزده ساله میرسیم که امام(ره) فرمودند «این نوجوان رهبر ما است»، علما تنها نگران این هستند که وظیفه خود را درست انجام ندهند و خدا از آنها راضی نباشد، نگران هستند که از وظیفه خود کم بگذارند، وگرنه به دنیا بی اعتنا هستند.
وی بیان داشت: مردم بگویند فلانی میلیاردر است، خب چه فایدهای برای او دارد، زمانی میلیاردی خوب است که فرد آن را برای رضای خدا مصرف کند، وظیفه ما در جامعهای که روز به روز فساد زیاد میشود این است که اسلام را بهتر بشناسیم، بهتر بشناسانیم و بهتر عمل کنیم.
شایان ذکر است، حاضران در پایان مراسم با شعار «مالک اشتر علی خدا نگهدار تو» آیتالله مصباح یزدی را بدرقه کردند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰