رهبر معظم انقلاب درگذشت امیر حسین فردی را تسلیت گفتند
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای با صدور پیامی در گذشت هنرمند و نویسنده ی متعهد و مجاهد آقای امیر حسین فردی را تسلیت گفتند. متن پیام به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم درگذشت تأسفبار هنرمند و نویسنده ی متعهّد و مجاهد آقای امیر حسین فردی رحمه الله را به همه ی […]
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای با صدور پیامی در گذشت هنرمند و نویسنده ی متعهد و مجاهد آقای امیر حسین فردی را تسلیت گفتند.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت تأسفبار هنرمند و نویسنده ی متعهّد و مجاهد آقای امیر حسین فردی رحمه الله را به همه ی اصحاب ادبیات و هنر انقلاب و به خانواده و بازماندگان و یاران همراه ایشان تسلیت عرض میکنم.
این هنرمند مؤمن و سخت کوش از پیشکسوتان در عرصه ی فعالیتهای ادبی دوران انقلاب و از بنیان گذاران هسته های جوانان هنرمند انقلابی و در شمار برجستگانی بود که نهال پر طراوت هنر انقلاب را در برابر دشمنان عنود و همراهان سست عنصر، با انگیزه و ایمان راسخ خویش پاسداری کردند و به شکوفائی و باروری امروز رساندند. رحمت خدا بر او و بر تلاش صادقانه اش.
سید علی خامنه ای
عضویت در حوزه اندیشه و هنر اسلامی(حوزه هنری)، سردبیری و مدیر مسئولی«کیهان بچهها» (حدود ۳۰ سال)، مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور، مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری تنها بخشی از فعالیت های امیرحسین فردی است که عصر روز پنجشنبه بر اثر عارضه تنفسی در ۶۴ سالگی درگذشت.
فردی در سال ۱۳۲۸ در روستای قرهتپه اردبیل به دنیا آمد و دوران کودکی وی در هوای تازه دامنههای سرسبز سبلان سپری شد؛ سالهای طلاییای که تا آخر عمر برایش یادآور روزهای باشکوه زندگی در دل طبیعت بود. ششساله بود که با خانواده به تهران آمد و چندسال بعد پایش به مسجدجوادالائمه(ع) باز شد. مسجدی که مدتها جلسات شعر و قصهاش؛ پاتوق بسیاری از نویسندگان امروز ادبیات انقلاب بوده است.
خودش در مورد این مسجد گفته بود: “سال ۵۴ با بچههای محل به این فکر افتادیم که در مسجد کتابخانهای تاسیس کنیم. امام جماعت مسجد مرحوم آقای “مطلبی” در این کار خیلی کمک کرد. مردم محل نسبت به ما اعتماد داشتند و به راحتی بچههایشان را به مسجد فرستادند. در نزدیکی مسجد، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان بود که با امکانات زیادی که رژیم داشت؛ برنامههای جالبی برای بچهها ترتیب داده بود؛ با وجود این؛ بچهها کمکم به جای اینکه جذب کانون شوند، به مسجد میآمدند. البته ما هم تمام سعی خودمان را میکردیم که از کانون عقب نمانیم. برای بچهها برنامه قصهگویی گذاشته بودیم. ماموریت آقای بهزادپور(بهزاد بهزادپور)، که حدود ۱۸-۱۷ سال داشت، قصه گفتن برای بچهها بود. او هم به رسم پردهخوانی و دراویش؛ در نقش چند شخصیت، قصه را اجرا میکرد. استقبال آنقدر زیاد بود که در کتابخانه برای بچهها جا نبود؛ با این حال بزرگترها هم گاهی سرک میکشیدند. موقع قصهگویی واقعا نقش بازی میکرد به تنهایی از عهدهی اجرای یک نمایشنامه بر میآمد و بچهها را به قصه و کتاب علاقمند میکرد.”
امیرحسین فردی نفر دوم، نشسته از راست (به ترتیب از بالا سمت راست: جلال ذکایی؛ مدیر کل چاپ و نشر وزارت ارشاد، شهید حبیب غنی پور، محمد ناصری؛ دبیر کارگاه قصه و رمان حوزه هنری، ناصر نادری ازکارشناسان کتب کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش. ردیف پایین: علیرضا متولی؛ مدیر نشر رویش، جعفر خدادادی، مهرداد غفارزاده؛ فیلمساز)
رمان ˈاسماعیلˈ یکی از آثار برجسته مرحوم فردی بود که پال اسپراکمن نویسنده آمریکایی آن را ترجمه کرد ، از آثار دیگر وی می توان آشیانه در مه، سیاه چمن، گرگ سالی، یک دنیا پروانه و کوچک جنگلی اشاره کرد.
هنرمد فقید و انقلابی کشور در سال های پایانی عمر ریاست انجمن نویسندگان کودک و نوجوان را بر عهده داشت و کمتر خبری از و فعالیت هایش منتشر می شد. فردی زمستان سال قبل متن وصیت نامه خود را در اختیار ابراهیم زاهدی مطلق گذاشته بود که متن زیر بخشی از آن است:
“هیچ کاری بر مبنای دروغ و دغل سرانجام مطلوبی نخواهد داشت و صداقت شرط اول تأمل است و پس از صداقت نوبت به کارآمدی میرسد و در فقدان رفتار حرفهای تحلیل درست شرایط اجتماعی، فرهنگی و ادبی جامعه و حتی رصد موقعیت ادبیات جهانی امکان موفقیت و مقبولیت بسیار ضعیف خواهد بود و داوریها و کارشناسیها باید دقیق و عمیق بر مبنای اصول از پیش اعلام شده باشد نه متضاد و حتی مغایر با آنها.
صداقت متضمن سلامت و کارآمدی پشتوانه حرفهای و نظری جشنواره است، جشنواره شهید حبیب غنی پور از ابتدای تاسیس تا کنون به این دو اصل وفادار بوده و سعی کرده با این دو بال پرواز کند، یعنی صداقت و کارآمدی. بی تردید اعتماد و اقبال جامعه به این جشنواره به خاطر التزام و پایبند بودن اعضای برگزارکننده آن به این اصول اساسی بوده است و تا زمانی هم که صداقت و کارآمدی در بستر ارزشهای اسلامی و انقلابی چراغ هدایت جشنواره باشد، سالیان سال در صحنه ادبیات این سرزمین باقی خواهد ماند. در غیر اینصورت هیچ تضمینی برای بقای حیات آن وجود نخواهد داشت. امید که عاشقان شهید و یاران حبیب همواره این پرچم را برافراشته نگه دارند و نگذارند چراغی که به نام نویسنده شهید روشن شده است، خاموش شود.”
رهبر معظم انقلاب صبح امروز طی پیامی درگذشت هنرمند متعهد و مجاهد آقای امیرحسین فردی را تسلیت گفتند و تاکید کردند: این هنرمند مومن و سختکوش از پیشکسوتان در عرصه فعالیت دوران انقلاب و از بنیانگذاران هستههای جوانان هنرمند انقلابی بود.
همچنین مجید راستی، نویسنده و رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان که بعد از درگذشت امیرحسین فردی نویسنده و رئیس مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری شد. در موردش گفت: ایشان کسی بود که میتوانم بگویم خودش بود. او روح لطیف و آرامی داشت.
یوسف علی میرشکاک نیز طی گفتگویی با اظهار تاسف از درگذشت این هنرمند گفت: امیرحسین فردی در عین تواضع مصرانه بر مواضع انقلابی خود پافشاری میکرد.او اهل جلوه کردن نبود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰