مطالبات حوزویان از رییس جمهور آینده
جمعیت طلاب انقلاب اسلامی با صدور نامهای خطاب به نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به ارائه پرسشهایی در زمینه مطالبات حوزویان از رییس جمهور آینده پرداخته است و از نامزدهای انتخاباتی خواسته است تا به این پرسشها پاسخگو باشند. به گزارش خبرگزاری رسا، گفتنی است جایگاه حوزه علمیه، اخلاق و سبک زندگی، امنیت اخلاقی، عرصه […]
جمعیت طلاب انقلاب اسلامی با صدور نامهای خطاب به نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به ارائه پرسشهایی در زمینه مطالبات حوزویان از رییس جمهور آینده پرداخته است و از نامزدهای انتخاباتی خواسته است تا به این پرسشها پاسخگو باشند.
به گزارش خبرگزاری رسا، گفتنی است جایگاه حوزه علمیه، اخلاق و سبک زندگی، امنیت اخلاقی، عرصه سیاست خارجی و منافع امت واحده اسلامی و نگاه تولید و علم انسانی اسلامی از جمله موضوعاتی که با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این موضوعات به طرح سوال پرداخته شده است.
مشروح این نامه به به شرح ذیل است:
امام خامنه ای: «حاشیهنشین شدن حوزه علمیه به حذف شدن مىانجامد. وارد جریانات اجتماع و سیاست و مسائل چالشى نبودن، بتدریج به حاشیه رفتن و فراموش شدن و منزوى شدن مىانجامد. لذا روحانیت شیعه با کلیت خود، با قطع نظر از استثناهاى فردى و مقطعى، همیشه در متن حوادث حضور داشته است….اگر روحانیت میخواست در حاشیه و در پیادهرو حرکت کند و منزوى شود، دین آسیب میدید. … و روحانیت هدفش حفظ دین است.» ۲۹/۷/۱۳۸۹
به فضل الهی بار دیگر در خرداد، ماه حماسهها، شاهد حماسه حضور و شعور سیاسی مردم ایران خواهیم بود و ۲۴ خرداد آوردگاه بصیرت مردم انقلابی خواهد بود.
در ایام تبلیغات، همه نامزدها و کارشناسان در مورد اولیتهای مردم و کشور سخن گفته و بعضا برنامههایی ارائه دادند، به درستی اولویتسنجی کرده و از مشکلات اقتصادی و مهار تورم رفع مشکل بیکاری و … سخن میگویند و باید هم این چنین باشد.
اما در این میان به نظر میرسد با توجه به اهداف و آرمانهای انقلاب، برخی مطالبات دیگر مردم ورهبری در ظل توجهات به مسایل اقتصادی مورد غفلت واقع شده است و بار دیگر خطر نامتوازن بودن توسعه و پیشرفت به مشام میرسد. رییس جمهور در طراز انقلاب اسلامی نباید همچون رییس جمهورهای سایر نقاط دنیا هم و غم خود را تنها بر امور اقتصادی و سیاسی مصروف دارد. مع الاسف پس از مناظره فرهنگی نامزدهای محترم نیز بخشی اساسی از پرسشهای مهم فرهنگی بی جواب باقی ماند و یا نامزدهای محترم در وقت محدود برنامه فرصت بیان تفصیلی مطالب خود را نداشتند. به هر حال به نظر می رسد جدای از مطالبات اقتصادی و سیاسی هنوز برخی مطالبات و سوالات بنیادین وجود دارد که نامزدهای محترم بایستی موضع خود را در قبال آنها شفاف و روشن برای ملت بیان نمایند.
حضرت امام تاکید دارند: «حفظ کنید؛ حفظ کنید آن حالى که در اول نهضت داشتید. شما نهضت براى شکم نکردید، شما نهضت براى اتاق و حیاط نکردید، شما نهضت نکردید براى اینکه یک مقامى پیدا بکنید.» (صحیفه امام۱۲: ۳۸۱)
ازا ین رو جمعیت طلاب انقلاب اسلامی بر مبنای رسالتی که برای خویش تعریف کرده است در راستای مطالبات رهبری و مراجع عظام ضمن تایید و تاکید بر حل مسایل اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم در خواست می کند نامزدهای محترم ریاست جمهوری نکات خویش را در مورد مسایل مطروحه ذیل در برنامه های خود اعلام نمایند و اگر تا کنون در میان سخنان خود به این امور اشاره ای داشته اند از ستادهای آنها تقاضا می شود با استخراج آنها پاسخ تنقیح شده ای به این پرسشها ارائه نمایند.
۱- نقش و جایگاه حوزه
با توجه به نقش و جایگاه نهاد حوزه علمیه و علما و فضلا و طلاب، در پیروزی انقلاب و سپس در تداوم آن، در دولت شما این نهاد مقدس و افراد آن چه جایگاه و نقشی خواهند داشت و نحوه تعامل شما با حوزه علمیه چگونه خواهد بود؟
۲- اخلاق و سبک زندگی
امام خامنه ای: «ما اگر پیشرفت همه جانبه را به معناى تمدنسازى نوین اسلامى بگیریم … این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزارى است؛ یک بخش دیگر، بخش متنى و اصلى و اساسى است. به هر دو بخش باید رسید.
آن بخش ابزارى چیست؟ بخش ابزارى عبارت است از همین ارزشهائى که ما امروز به عنوان پیشرفت کشور مطرح میکنیم: علم، اختراع، صنعت، سیاست، اقتصاد، اقتدار سیاسى و نظامى، اعتبار بینالمللى، تبلیغ و ابزارهاى تبلیغ؛ اینها همه بخش ابزارى تمدن است؛ وسیله است. البته ما در این بخش در کشور پیشرفت خوبى داشتهایم. …. اما بخش حقیقى، آن چیزهائى است که متن زندگى ما را تشکیل میدهد؛ که همان سبک زندگى است که عرض کردیم. این، بخش حقیقى و اصلى تمدن است؛ بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالى (۲۳/۰۷/۹۱)
«یکى دیگر از ضعفهاى ما این است که ما به موازات علم، به موازات پیشرفتهاى علمى، پیشرفت اخلاقى و تزکیهى اخلاقى و نفسى پیدا نکردهایم؛ این عقبماندگى است. البته امروز در مقایسهى با قبل از انقلاب، بمراتب و مراتب بهتر است – در این هیچ شکى نیست – اما باید پیشرفت میکردیم. در علم پیشرفت کردیم، در سیاست پیشرفت کردیم؛ باید در معنویت و در تزکیهى نفس هم پیشرفت میکردیم. … بنابراین ما از تزکیه اخلاقى و نفسى غفلت کردیم.» (۱۴/۱۰/۹۰)
با توجه به این فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه شما برای تحقق سبک زندگی اسلامی و پیشرفت اخلاقی در راستای تمدن سازی اسلامی چیست؟
۳- امنیت اخلاقی
امام خامنه ای: «یکى از حقوق اساسى مهم مردم این است که در آرامش روانى و در امنیت روانى زندگى کنند؛ در کشور امنیت اخلاقى برقرار باشد. » (۲۸/۱۱/۹۱)
تعریف شما از امنیت اخلاقی چیست و برای برقراری این مهم چه برنامه و راهکاری دارید؟
۴- عرصه سیاست خارجی و منافع امت واحده اسلامی
نگاه حضرت امام به انقلاب اسلامی یگ نگاه جهانی و فراملی بود و بر ایجاد تشکیل بسیج جهان اسلام و حتی حزب مستضعفین عالم سخن گفتند. با توجه به اندیشه حضرت امام و مقام معظم رهبری نگاه دولت شما در سیاست خارجی در مورد صدور انقلاب و تشکیل امت واحده اسلامی به خصوص با توجه مساله بیداری اسلامی چیست؟
۵- نگاه تولید و علم انسانی اسلامی
یکی از دغدغه های مهم رهبری در دهه اخیر تحول در علوم انسانی و تولید علم و جنبش نرم افزاری بوده است. در این راستا و با توجه به پرسشهای قبلی نگاه دولت شما به این موضوع چگونه است و چه رویکردی درباره مهم اتخاذ خواهید نمود؟ بی تردید یکی از راههای تولید علم برگزاری جلسات و کرسی های آزاد اندیشی است اعتقاد شما به این اصل و نحوه اجرای ان چیست؟
امید است با تفضل الهی و همت مردم سربلند و حماسه ساز ایران و عنایت حضرت حجت آنچه خیر و صلاح کشور است رقم بخورد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰