تربیت شدگان فرهنگ شهادت از تحریمها نمیهراسند
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یکشنبه شب در ششمین یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی(ره) که در سالن همایشهای این مؤسسه برگزار شد، دوستی و محبت اهل بیت(ع) را تنها امید نجات بخش انسان دانست و گفت: محبت اهل بیت(ع) هدیهای الهی از سوی خدا است و سبب نجات ما میشود. […]
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یکشنبه شب در ششمین یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی(ره) که در سالن همایشهای این مؤسسه برگزار شد، دوستی و محبت اهل بیت(ع) را تنها امید نجات بخش انسان دانست و گفت: محبت اهل بیت(ع) هدیهای الهی از سوی خدا است و سبب نجات ما میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وی با بیان اینکه شخصیت انسان آمیزهای از عواطف و عقلانیت است، ابراز داشت: عاطفه و تعقل مکمل یکدیگر هستند و کمال هر یک به وسیله دیگری حاصل میشود.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: همیشه در کنار برنامههایی که عواطف را ارضاء میکند باید برنامههایی برای رشد فکر و تعقل نیز تدارک دیده شود.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مرگ پلی برای لقاء الهی است، افزود: اولیای الهی مرگ را دوست داشتند تا به پروردگار برسند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به آیات قرآن مبنی بر اینکه کسانی که عشق به خدا دارند باید آرزوی مرگ داشته باشند، اظهار کرد: این تضاد که اولیای الهی از طرفی آرزوی مرگ داشتند و از طرفی دیگر در روایات آمده که برای طول عمر دعا میکردند همیشه وجود داشته است.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه اولیای الهی مرگ را برای رسیدن به تجلی الهی دوست دارند، افزود: اینکه برخی فکر میکنند که ائمه اطهار(ع) برای رهایی از غم و غصه مرگ را دوست دارند، کوتاه فکری است؛ زمانی که خداوند کسی را ولی خود قرار داد عشق و محبت طرفینی میشود و آن فرد منتهای آرزویش این است که به وصال محبوب خود برسد.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه دوست داشتن مفهوم و مصادیق وسیعی دارد، گفت: دوست داشتنها از نظر ارزش با هم متفاوت هستند؛ انسان گاهی چیزی را به خاطر خود آن چیز دوست دارد و گاهی به خاطر نفع و سود خود به چیزی علاقه مند میشود.
وی ادامه داد: چیزی که انسان به خاطر همان چیز دوست دارد محبت اصیل است که البته بسیار نادر است؛ برخی نافله شب را برای اینکه دعاهایشان مستجاب شود دوست دارند و خدا را وسیله استجابت دعای خود قرا میدهند که این نوع دوست داشتن ارزشی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی های محبت الهی، اظهار کرد: کسی که خدا را دوست دارد به گونهای رفتار میکند که دوستیهای دنیایی مانع از انجام وظایف الهی او نشود و این حداقل مراتب حبّ الهی است.
استاد اخلاق حوزه علمیه بیان کرد: در مسأله جهاد متعین اگر امام بفرمایند جبههها را پر کنید و کسی تعلل و بهانه جویی کند پیدا است که محبت این فرد از حد نصاب پایینتر است.
آیتالله مصباح یزدی ادامه داد: کسانی محبتشان از آغاز دفاع مقدس شروع به رشد کرد و تا جایی رسیدند که گفتند از هر لذتی که غیر الهی باشد استغفار میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه دفاع مقدس توفیقی از سوی خداوند متعال بود که به ملت ما ارزانی شد، ابراز کرد: دفاع مقدس نسیمی الهی بود که وزیدن گرفت و کسانی که استعداد داشتند شکوفا شدند و برخی هم که از مفاهیم الهی دور بودند به فکر مادیات و پست و مقام خود بودند.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تأکید کرد و گفت: هر اندازه که در زمینه آثار و برکات شهدا و دفاع مقدس کار شود و فیلم ساخته شود مثل این است که هر روز یک شهید در جامعه حاضر شده و اثر بگذارد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه احیاء آثار شهدا کمتر از خود شهید نیست، اظهار داشت: احیاء آثار شهدا آلودگیهای جامعه را از بین میبرد و زمانی که این عشق جلوه پیدا کند همه نا پاکیها را نابود میکند.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: احیا و زنده کردن فرهنگ شهادت بالاترین نعمت و اظهار قدردانی از شهدا است.
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه توجه به شهدا سبب نوارنی شدن و تربیت جامعه میشود، ابراز کرد: کسانی که در سایه فرهنگ شهادت تربیت شوند از گرانی و تورم نمینالند بلکه از کمرنگ شدن ارزشهای اسلامی و فرهنگی نگران میشوند.
وی با تأکید بر اینکه تربیت شدگان فرهنگ شهادت از تحریمها نمیهراسند، تصریح کرد: سالها مسلمانان در شعب ابی طالب تحریم بودند اما این امر سبب نشد که دست از دین بردارند و تسلیم دشمن شوند؛ اگر شهادت باور ما نباشد ایمان و معرفت ما نسبت به عالم آخرت و نعمتهای الهی ضعیف میشود.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تأکید کرد: اگر به آخرت ایمان داشته باشیم با معرفت شده و از برخی چیزها که حق ما نیست صرف نظر میکنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰