نامه دانش آموختگان علوم اجتماعی به آیت‌الله مصباح سیاسی کاری بود

 صادق محصولی عضو شورای مرکزی جبهه پایداری که پیش از این در دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، شهرکرد و شیراز به دعوت فعالان و تشکل‌های دانشجویی حضور پیدا کرده و به پرسش‌های آنها در خصوص جبهه پایداری و مسائل سیاسی و گفتمانی پاسخ داده بود، این بار به دعوت فعالان دانشجویی دانشگاه شریف […]

 صادق محصولی عضو شورای مرکزی جبهه پایداری که پیش از این در دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، شهرکرد و شیراز به دعوت فعالان و تشکل‌های دانشجویی حضور پیدا کرده و به پرسش‌های آنها در خصوص جبهه پایداری و مسائل سیاسی و گفتمانی پاسخ داده بود، این بار به دعوت فعالان دانشجویی دانشگاه شریف در بین دانشجویان این دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت.

 محصولی به نحوه ورود جبهه پایداری و گفتمان آن اشاره کرد و جبهه پایداری را پیگیری کننده گفتمان اسلام ناب محمدی (ص) که همان گفتمان امام (ره) و رهبری است، دانست و اظهار داشت: اینگونه جلسات می‌تواند نقش مهمی در بصیرت‌افزایی در کارها و تصمیمات سیاسی اجتماعی داشته باشد.

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از فارس،  وی در ادامه گفت: متأسفانه تبلیغاتی منفی برای حضور و فعالیت در کارهای سیاسی و اجتماعی در قبل از پیروزی انقلاب بوده که متاسفانه علیرغم توفیقات زیادی که پس از پیروزی انقلاب در این زمینه داشتیم آثار آن تبلیغات منفی کاملا از بین نرفته است، قبل از حضور و بروز امام(ره) به عنوان رهبر انقلاب و نهضت اسلامی، به ابعاد اجتماعی اسلام خیلی کم توجه می شد.

 «کار بزرگی که امام (ره) انجام داد این بود که آمد و زنگارهای نشسته بر چهره اسلام ناب را زدود تا نصف دیگر اسلام که همان بعد اجتماعی و سیاسی اسلام بود را نمایان کند و بیشترین خدماتی که امام (ره) انجام داد نیز بر اساس این مبنا و پایه بوده است بدین معنی که اسلام فقط به عبادات فردی خلاصه نمی‌شود و البته این موضوع صرفا نگاه شخص امام (ره) نبود بلکه نگاه اسلام بود. یعنی امام (ره) آن را ابداع نکرده است بلکه آمده است و غبارها و زنگارها و لکه‌هایی که بر این آینه اسلام ناب نشسته بوده را پاک کرده و به ما نشان داده که اسلام این بوده است.»

 عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: امام(ره) بر اساس این رویکرد بحث حکومت داری، نظام اسلامی و ولایت فقیه را مطرح کرده و به اینجا رسیده که حضرت آقا به نقل از وی در سالگرد حضرت امام (ره) فرمود که حفظ نظام ، اوجب واجبات است، که این نکته بسیار مهمی است. لذا به نظر می رسد که باید به این بعد از اسلام که امام(ره) آن را مهیا و عرضه کرد بیشتر باید توجه شود و در اینگونه جلسات این بعد از اسلام را می توان مورد کنکاش و بررسی بیشتری قرار داد.

 وی در خصوص وظایف و نحوه عملکرد در قبال این بعد اسلام گفت: در خصوص مسائل عبادی و فردی به مرجع تقلید اعلم و مورد وثوق مراجعه کرده و مشکل خود را با تقلید از آن مرجع که از منابع قرآن و احادیث به راه حل رسیده اند حل می کنیم.

 محصولی افزود: در خصوص مسائل اجتماعی اسلام، اگر موضوعی پیش آمد چه باید کنیم؟ مثلا در مورد مسئله انتخابات ریاست جمهوری چگونه باید عمل کنیم؟ اینها نکاتی است که ضرورت بصیرت را افزایش می دهد که ما باید بصیرت داشته باشیم که در قبال این مشکلات سرافراز بیرون بیاییم. یعنی در تصمیم گیری ها، درتشخیص و ظیفه و در عمل به آن چیزی که تشخیص دادیم موفق باشیم که این نکته بسیار مهمی است. واین مهم بدون توجه کامل به تمامی فرمایشات و توصیه های مقام معظم رهبری امکان پذیر نیست.

 عضو شورای مرکزی جبهه پایداری بسیج را یکی از مواردی دانست که می تواند زمینه ایجاد تشخیص درست در جامعه را بدون ورود به مصداق ها ایجاد کند و گفت: به قول امام (ره) از برکات بسیج این است که فقط در جنگ سخت افزاری حضور ندارد که البته اگر بسیج در جنگ نبود، اصلا جنگ پیش نمی‌رفت. الان هم بسیج به لطف الهی دارد نقش خودش را در عرصه نرم افزای ایفا می کند و حضورش در همه صحنه ها به خصوص دانشگاه ها یک واجب است.

 وی وجود و ضرورت بعد اجتماعی و سیاسی را از زمان پیامبران و ائمه اطهار سلام الله علیهم دانست و گفت: امام باقر (ع) اسلام را بر ۵ پایه ذکر می کنند؛ نماز، روزه، حج،زکات و ولایت. بعد می فرمایند که، ولایت از همه اینها مهم تر است. البته در برخی موارد دیگر تخفیف در عمل داده شده است، اما در ولایت اهل بیت تخفیفی داده نشده است.

 محصولی ادامه داد: ولایت مانند روحی است در کالبد جسم، که اگر در بدن نباشد جسم بی جان است و اثری از خود ندارد، ولایت روح اعمال است، اگر ولایت نباشد، هیچ کدام از اعمال نماز، زکات، حج و روزه قبول نمی شود.

 این فعال اصولگرا تأکید کرد: ما باید دقت داشته باشیم که مباحث سیاسی و مباحث اجتماعی نبایستی تحت الشعاع مباحث حاشیه‌ای قرار گیرد، یعنی اینگونه نیست که اهمیت اینها از مسائلی چون نماز و روزه کمتر باشد، البته اگر ما در مباحث فردی مان درست عمل نکنیم در مباحث اجتماعی هم خوب عمل نخواهیم کرد، اما باید گفت که بدون انجام درست وظایف اجتماعی، مسائل فردی هم ابتر خواهد ماند.

 وی گفت: خیلی از آنهایی که خیانت کردند و در دام دشمن افتادند، چه بسا افرادی بودند که عبادات فردی خوبی داشتند، اما مشکل اصلی آنها در عمل و در بصیرت‌شان و پیروی از ولی فقیه زمانشان بود. در زمان امام حسین (ع) هم خیلی‌ها که نماز اول وقتشان ترک نمی‌شد تبدیل شدند به دشمن امام حسین (ع) ، در زمان امام (ره) هم آقای منتظری آدم بی تقوایی نبود ولی سقوط کرد. علت هم این بود که بصیرت کافی را نداشتند و دیگران به راحتی می‌توانستند بر او تأثیر بگذارند که همین برای او مشکل‌ساز شد.

 محصولی ادامه داد: در زمان فتنه ۸۸ هم یک عده باید موضع‌گیری می‌کردند اما این کار را انجام ندادند، برخی از آنها واقعا آدم‌های بی تقوایی نبودند ولی به علت عدم بصیرت کافی با مشکل مواجه شدند.

 عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در ادامه در پاسخ به سؤال دانشجویی در خصوص افرادی همچون الهام که در ابتدای شکل گیری جبهه پایداری حضور داشته و بعد از آن خارج شده و به دولت یا به کار خود پرداخته اند گفت: همان موقع برخی موارد در خصوص این افراد توسط سایت ها و افراد معاند جبهه، به نقل از من مطرح شد که بنده آن را تکذیب کردم اما متأسفانه اگر الان در اینترنت جست و جویی را انجام دهید خواهید دید که مطلب مذکور وجود دارد اما تکذیبیه آن از سایت مورد نظر برداشته شده است.

 وی در خصوص احتمال حمایت از الهام در صورت کاندیداتوری گفت: ما مواضع خودمان را داریم و دربین سه نامزد نهایی شده جبهه پایداری، اسم آقای الهام نیست.

 عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در خصوص نوع رابطه شورای فقها با اعضای شورای مرکزی گفت: کلیه مصوبات مجمع عمومی و شورای مرکزی بدون کم و کاست خدمت شورای فقها می رسد و اگر نظر مخالف داشتند به ما اعلام و درهر صورت کار را با نظر موافق ایشان انجام خواهیم داد.

محصولی در خصوص نحوه عملکرد و تشخیص آنها نسبت به مسائل گفت: این آقایان ذیل مقام معظم رهبری مطرح می‌شوند و ایشان بر اساس همان گفتمان و شاخص هایی که حضرت آقا مطرح می کنند به ما راهنمایی می دهند . البته اینها کسانی هستند که از سوی مقام معظم رهبری بصیر، عالم و عارف مطرح شده اند و از طرف حضرت آقا صفاتی چون “مطهری زمان” در مورد علامه مصباح به کار رفته است که ناظر بر خط شناس بودن ایشان است .

 عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در خصوص نامه ای که از سوی ۷۷۵ نفر از دانش آموختگان علوم اجتماعی به آیت‌الله مصباح مبنی معرفی کاندیدایی مشترک از سوی جبهه پایداری و دولت اینگونه پاسخ داد که یک سری از افراد که ادعای ارادت به آیت الله مصباح داشته اند بنابر تشخیص خود این نامه را برای ایشان نوشته اند ولی تهیه کنندگان اصلی این نامه اگر واقعا دغدغه معرفی کاندیدای اصلح را دارند می‌توانستند به صورت خصوصی این نامه را به آیت الله مصباح بفرستند اما وقتی به صورت رسانه‌ای و سر گشاده اقدام می‌کنند بوی سیاسی کاری می‌دهد و با توجه به اینکه در این نامه بر خلاف تصمیم جبهه پایداری، قصد یکی کردن نامزد دولت و جبهه پایداری را دارند بنظر می‌رسد بر خلاف ادعا، بیشتر از اینکه بخواهند از علامه مصباح درس بگیرند در صدد درس دادن به ایشان هستند!

 وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه جبهه پایداری خود را ادامه دهنده گفتمان ۳ تیر ۸۴ می داند، اما هیچ کدام از این افراد در ستادها انتخاباتی آقای احمدی‌نژاد که این گفتمان را مطرح کرد، حضور نداشتند گفت: ابتدا باید گفت که گفتمان ۳ تیر گفتمان جدیدی نیست؛ اگر کسی ادعا کند در ۳ تیر چیز جدیدی جز منویات مقام معظم رهبری و امام (ره) ابداع شده باشد، این ابداع نبوده بلکه یک بدعت است.

 محصولی ادامه داد: ما بحث مان این نیست که آن موقع در ستاد احمدی نژاد چه کسی بوده و چه کسی نبوده، هر که در راه رضای خدا و با نیت قربت الی الله کاری کرده باشد اجرش را هم خدا به او می دهد اما ارزش این نیست که فلانی چون در ستاد بوده، پس محق است . مشکل مهم این است برخی که در ستاد نامزدهای مختلف بوده اند دنبال پست و مقام می گشتند، حتی امروز هم در خیلی از ستاد ها اینگونه است حتی اگر نامزد دیگری سرکار بیاید و پست خوب به آنها دهد برای آنها فرق نمی کند فقط دنبال پست هستند.

 وی تأکید کرد: مهمترین معیار برای انتخاب یک فرد ،گفتمان است که شما با آن معیار می‌توانید همه افراد حاضر در انتخابات را بسنجید. مشکل اصلی در چند سال گذشته شکل گیری فرد محوری بوده که معیار اشتباهی است. باید افرادی انتخاب کرد که ظرفیت بالایی داشته باشند و بیش از آنکه خود را محور قرار دهند اصول و ارزش ها و گفتمان انقلاب و ولایت فقیه را محور قرار دهند و گرنه به مشکل بر می خوریم.