جریان شناسی تاریخ ایران معاصر

مدیر عامل مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر:

برنامه‌ ای که به صورت سلسله نشست‌ های آموزشی در طی شش هفته متوالی توسط مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر و با همکاری علمی مؤسسه‌ ی حضرت امام خمینی(ره) و مؤسسه‌ ی افق تاریخ اندیشه ایران برگزار می‌ شود. شرکت کنند گان دوره جریان شناسی تاریخ ایران معاصر از بین طلاب، دانشجویان، فرهیختگان و فعالین فرهنگی می‌ باشد.

این سلسله نشست‌ ها با موضوع جریان شناسی تاریخ معاصر، با سابقه‌ ی دوازده ساله در حال اجرا می‌ باشد. این دوره اولین بار در بهار سال ۱۳۸۸ توسط مؤسسه‌ ی فرهنگی ولاء منتظر در شهر مقدس قم برگزار شد.

در طول این دوازده سال، هفت مرتبه این برنامه به مرحله‌ ی عملیات رسید که اولین دوره، با همراهی دانشکده‌ حقوق تهران برگزار شد.

همچنین برخی دیگر از دوره‌ های بعدی که در طول این سالها برگزار شد، با همراهی دفتر پژوهش‌ های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اجرا و به اتمام رسید.

این دوره نیز با همانطور که بیان شد، با همکاری علمی مؤسسات امام خمینی(ره) و افق تاریخ اندیشه معاصر ایران در حال برگزاری می‌ باشد که استفاده از ظرفیت‌ های دانش‌ پژوهان و راه‌ اندازی سایتی با موضوع جریان شناسی فکری، سیاسی ایران معاصر از دیگر امور انجام شده در راستای برگزاری این دوره صورت گرفته است.

لازم به ذکر است که مدرک و گواهی پایان دوره با مهر و تأیید هر سه مؤسسه به دست شرکت کنند گان محترم دوره خواهد رسید.

 

 

  برای بهره مندی از این دوره بر روی لینک کلیک کنید .

 نام اساتید و موضوعات این دوره:

با توجه به تجربیاتی که در دوره‌های قبلی کسب شد، کمیته‌ی علمی متشکل از اساتید و کارشناسان مجرب در موضوع جریان شناسی تاریخ معاصر ایران، با همکاری مؤسسه‌ی امام خمینی(ره) برگزار شد و موضوعات و سرفصل‌هایی که در دوره مطرح می‌شوند، مصوبات کمیته‌ی علمی دوره می‌باشند که به ترتیب نام اساتید و موضوع مباحثشان در ذیل بیان می‌شود:

آیت الله عباس کعبی: موضوع جریان شناسی فکری، سیاسی جهان اسلام بعد از انقلاب اسلامی
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه: جریان شناسی روشنفکری در ایران معاصر
دکتر منوچهر محمدی : نقش استعمار آمریکا در تاریخ معاصر ایران
دکتر موسی نجفی : اندیشه ترقی و اندیشه تعالی و نقد اندیشه ترقی در ایران معاصر
دکتر موسی حقانی : جریان شناسی عدالت خواهی در ایران معاصر
حجت الاسلام دکتر احمد رهدار: جریان‌های تمدنی رقیب جمهوری اسلامی در جهان اسلام
دکتر فؤاد ایزدی: جریان شناسی سیاسی در روابط ایران و آمریکا
حجت الاسلام دکتر محمد جعفری: جریان شناسی روشنفکری دینی پس از انقلاب اسلامی
حجت الاسلام مهدی ابوطالبی: جریان شناسی روحانیت
جناب آقای حسن محمدی: جریان شناسی تاریخ معاصر در فضای مجازی با تأکید بر نظام پهلوی
حجت الاسلام محمدصادق ابوالحسنی: نقش استعمار انگلیس در تاریخ معاصر ایران
حجت الاسلام دکتر سید علی حسنی: فرق و ادیان بعد از انقلاب اسلامی

 

وی افزود:

از ابتدا در فضای اجرایی این دوره، تدابیر خوبی اندیشیده شد تا دوره با استانداردهای لازم چه بصورت حضوری و چه بصورت مجازی برگزار شود. در طول برگزاری دوره، با توجه به آئین نامه اجرایی دوره، عزیزانی که بتوانند پس از اتمام دوره امتیاز بالای ۹۰ کسب کنند، نام آنها در لیست ممتازین ثبت و گواهی پایان دوره به ایشان اعطا می‌شود.

عزیزانی هم که بتوانند امتیاز ۷۰ به بالا کسب کنند، فقط گواهی قبولی در دوره به آنها داده خواهد شد و ما بقی دوستان هم با توجه به عدم کسب امتیازات لازم، امکان دریافت گواهی دوره را نخواهند داشت.

 

  برای بهره مندی از این دوره بر روی لینک کلیک کنید .

 

اهدافی که برای این دوره در طرح‌نامه بیان شده، عبارتند از:

ارتقاء آگاهی و بینش دینی، معرفتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در مخاطبین است.

بررسی اولویت بندی و ترویج دیدگاه‌های امام راحل و مقام معظم رهبری(مدظله) می‌باشد.

از جمله اهداف میانی، تحقق بخشیدن به اوامر مقام عظمای ولایت در آشنایی جوانان با تاریخ ۲۰۰ ساله‌ی اخیر کشور و همچنین آشنایی مخاطبین و شرکت کنندگان دوره با جریان‌های سیاسی و فکری معاصر ایران و ایجاد انگیزه و ترغیب برای طلاب، دانشجویان، فرهیختگان و فعالین فرهنگی در سراسر کشور با تاریخ معاصر ایران.

آنچه در ابتدای دوره مد نظر بود، آموزش حضوری و غیر حضوری ۶۰۰ نفر از بدنه نخبگانی کشور بوده که به شکر خدا، همانطور که اشاره شد، از بین ثبت نام بیش از۷۰۰ نفر، حدود ۴۰۰ نفر از دوستان در حال شرکت در دوره می‌باشند.

 

تصاویر: